Minnan taivaallinen illallinen

HUOM! Minnan taivaallista illallista ei valitettavasti voida toteuttaa syyskuulle siirtyneen oopperan yhteydessä.

Illalliset jo lunastaneille oopperavieraille maksetaan illallisen erotus oopperalipun hinnasta takaisin.
Hyvitys tehdään joko sähköisesti osoitteessa http://bit.ly/KuopionMusiikkikeskus_palautus  tai asiakas voi jättää yhteys- ja tilitiedot Kuopion Musiikkikeskuksen lipunmyyntiin. Teethän palautuspyynnön pikimmiten, viimeistään maaliskuun 2022 loppuun mennessä.

Pahoittelemme peruutuksesta aiheutuvaa harmia!

 

Oopperailtasi täydennetään makuelämyksillä Kuopion Musiikkikeskuksen ravintola Oodissa!

Minna-buffet ja väliaikavaraukset ravintola Oodin myyntipalvelusta:

ravintolapalvelutkuopio@kanresta.fi tai 045 187 4060.
Pyydämme ilmoittamaan ennakkoon myös erikoisruokavaliot.


kuva: Julius Töyrylä

Huippukokki, keittiömestari Kozeen Shiwanilla on kokemusta useista Michelin-tähditetyistä ravintoloista sekä Suomessa että ulkomailla. Shiwan on luonut ja järjestänyt useita illallistapahtumia suurkaupungeissa ympäri maailmaa – nyt Shiwanin ruokataidetta on saatavilla Kuopiossa Minnan taivas -oopperan jälkeen yhteistyössä Kanrestan ravintola Oodin kanssa toteutettavalla neljän ruokalajin illallisella.

_____________

Mitäpä jos Minna istahtaisi illallispöytään Kuopion Musiikkikeskuksella?
Kuvitellaan hieman mitä tuo aikansa radikaali, uudistaja ja ajattelija haluaisi syödä. Savolainen ruoka Minnan aikaan koostui yksinkertaisista, joko itse kasvatetuista tai luonnosta saatavista raaka-aineista. Minna ei ollut hienostelija vaikka tunsikin kansainväliset ajan virtaukset. Luultavasti pöydässä olisi ollut tuttuja savolaisten peltojen ja vesien antimia.

Tämän hetken suomalainen ruoka-alan radikaali, uudistaja ja ravistelija Kozeen Shiwan on luonut Minnan taivaallisen illallisen toteuttaen omia ajatuksiaan ja omaa näkemystään Minnan aikakauden raaka-aineista. Edessä on kutkuttava 150 vuoden aikahyppy taivaallisiin makunautintoihin!

  • Oopperaesityksen jälkeen
  • Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa
  • Huippukokki, keittiömestari Kozeen Shiwanin suunnittelema menu

Porkkanaa ja mateen mätiä
fermentoitua porkkanaa, mateen mätiä, piimäkastiketta

Tattaripuuro
metsäinen tattaripuuro, parmesaania

Kuningas Peruna
mausteisessa suolakuoressa kypsennettyä frex-perunaa, mätikreemiä, savuinen voikastike

Punajuurisorbet
hapatettu punajuurisorbet, laktritsiyrttiä, valkosuklaata

  • Ennen oopperaesitystä
  • Kuopion Musiikkikeskuksen Valohallissa

Savumuikkumoussea & ruista

Sokerisuolattua haukea & punajuurikreemiä

Järvikala-galettea & tillikreemiä

Possutimjamipatee & pikkelöityjä sinapinsiemeniä

Peltolan Blueta & tomaattihilloketta

Selleri-omenasalaattia ja pähkinää

Pikkelöityjä kasviksia

Vihreää salaattia & mustaherukka-vinaigrettea

 

Ylikypsää häränrintaa & tummaa sienikastiketta

Sunnilan tilan paahdettua valkosipuliperunaa

 

Ohrarieskaa & ruskistettua voita

 

Reilun kaupan luomukahvia & haudutettua teetä

Puolukka-pannacotta & vaniljajogurttimoussea

Minna Canthin maustekakkua